Matematik

Hvor stor er sidelængden i en terning, der kan rumme indlandsisen?

22. oktober 2019 af EmilyKW (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Opgaven lyder:

Indlandsisens:

-største længde er 2400 km

-strørste bredde er 950 km

-største højde 3,4 km

Rumfanget af indlandsisen er 2.705.958 km3

Forstil dig at indlandsisen i Grønland kunne samles i en terning 

Hvor stor er sidelængden i en terning, der kan rumme indlandsisen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2019 af hvisjegskriverherharjegbrugforhjælp

Den må vel være 3,4 km. Da hvis højden ikke kan være der, ville intet kunne være der. Så den største værdi.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2019 af Meppo

Du skal bare tage kubikroden (den tredje rod) af volumen på 2.705.958 km3.


Svar #3
22. oktober 2019 af EmilyKW (Slettet)

Gud ja, det er også rigtigt!!!

Tusind tak for lige at minde mig om det!


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. oktober 2019 af ringstedLC

En terning (kube) er lige lang på de tre ledder og har derfor rumfanget:

\begin{align*} R_{kube} &= s\cdot s\cdot s\;,\;s=l=b=h \\ &= s^3 \\ R_{is} &= R_{kube} \\ R_{is} &= s^3 \\ s &= \sqrt[3]{R_{is}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2019 af Meppo

Alt i orden, EmilyKW :-)


Skriv et svar til: Hvor stor er sidelængden i en terning, der kan rumme indlandsisen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.