Matematik

Integralregning: Bestem k

23. oktober 2019 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = 2 * 0,5^x

g(x) = 4

For k>0 afgrænser grafen for f sammen med koordinatakserne og linjen med ligningen x = k i første kvadrant en punktmængde N, der har et areal.

Bestem k, så arealet af N er 2

Jeg fik k til 1,704. Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2019 af mathon

Nej             


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. oktober 2019 af mathon

            \small \small \int_{-1}^{k}\left ( g(x)-f(x) \right )\mathrm{d}x=2\quad k>0

            \small \int_{-1}^{k}\left ( 4-2\cdot 0.5^x \right )\mathrm{d}x=2


Svar #3
23. oktober 2019 af Lei20 (Slettet)

Så k skal være 0,81?


Svar #4
23. oktober 2019 af Lei20 (Slettet)

Men når jeg tegner det areal, du har beregnet, stemmer det ikke overens med tegningen. Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:tegning.docx

Svar #5
23. oktober 2019 af Lei20 (Slettet)

Ligemeget. Jeg har forstået det nu. Mange tak for hjælpen, mathon. :-)


Skriv et svar til: Integralregning: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.