Matematik

MATEMATIK! HJÆLP

24. oktober 2019 af katrinerodberg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har virkelig brug for hjælp til dene opgave:

En 1,8 m høj mand står 5 m fra en 1 m høj mur. Fra muren er der 4 m til en 10 m høj flagstang, der er fastgjort med et hængsel ved jordoverfladen (se figur). Flagstangen vælter, så den kommer til at hvile på muren.

a) Bliver manden ramt af flagstangen? 

Opgaven og figuren er vedhæftet, håber virkelig der nogen der kan hjælpe, jeg skal aflevere inden kl 23:59:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2019 af ringstedLC

a) I hvile danner flagstangen og muren en retvinklet trekant. Et linjestykke fra mandens hoved til flagstangens fodpunkt og mandens højde danner også en retvinklet trekant.

Hvis vinklen mellem flagstangen og jorden er mindre end el. lig med vinklen mellem linjen og jorden og flagstangen er længere end linjestykket, så rammes manden:

\begin{align*} \angle v_1 &\leq \angle v_2 \\ \tan(v_1) &\leq \tan(\angle v_2) \\ \frac{h\o jde_{mand}}{afst_{fodpunkt}} &\leq \frac{h\o jde_{mur}}{afst_{fodpunkt}} \end{align*}


Skriv et svar til: MATEMATIK! HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.