Matematik

hvad er den indre funktion i (1+sin(x))*cos(X)+c?. integral vhj substituition - Citér

29. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: A-niveau

Nogen der kan komme emd hvordan den skal løses. 

Hvis jeg skal integrere vhj af substitution   (1+sin(x))*cos(x)+c, hvordan gøres dette. Så t=1+sin(x) og dt=cos(x)., hvad skal jeg så efter? skal jeg brugeproduktreglen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2019 af mathon

            t = 1+sin(x)         dt = cos(x)·dx

            ∫(1+sin(x))·cos(x)dx =  ∫t·dt =  (1/2)t2+C= (1/2)(1+sin(x))+ C1

              ∫((1+sin(x))·cos(x) + C)dx = (1/2)(1+sin(x))+ C1 + Cx + C2

              ∫((1+sin(x))·cos(x) + C)dx = (1/2)(1+sin(x))+ Cx + C3


Svar #2
29. oktober 2019 af Amalie1234324

Hvordan gør du det. Hvordan får du 0,5*t^2 +ci1. Hvor kommer de andre C´er fra. Er det fordi du har integreret 3 gange?


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. oktober 2019 af mathon

        Der integreres to gange
og
        reduceres én gang      C1 + C2 = C3


Svar #4
29. oktober 2019 af Amalie1234324

ok tak


Skriv et svar til: hvad er den indre funktion i (1+sin(x))*cos(X)+c?. integral vhj substituition - Citér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.