Kemi

Hvordan finder jeg de nye stofmængder ud fra det jeg har lavet?

29. oktober 2019 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har vedhæftet det jeg har lavet. Hvordan finder jeg de nye stofmængder af syren og basen ud fra forholdet mellem syren og basen som jeg fandt i opgaven?

Vedhæftet fil: hjælp mi.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2019 af mathon

Udgangspunkt:
                                6.76 = 7.20 + log((4.26·10-4 - x)/(4.67·10-4 + x))      

                                x = 1.88·10-4

Nye stofmængder:
                                n(HPO42-) = (4.26 - 1.88)·10-4 mol = 2.38·10-4 mol

                                n(H2PO4-) = (4.67 + 1.88)·10-4 mol = 6.55·10-4 mol


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg de nye stofmængder ud fra det jeg har lavet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.