Matematik

Hjælp til reducering af udtryk

30. oktober 2019 af Smm321 - Niveau: C-niveau

Har lagt et word dokument som fil ind, og det er bare sådan generelt det hele jeg ikke forstår ved de to udtryk.

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2019 af mathon

                       \small \begin{array}{llll} \frac{x^2+16x+64}{x+\frac{56z}{7z}}=\frac{(x+8)^2}{(x+8)}=x+8\qquad x\neq -8\\\\\\ \frac{2-\frac{1}{3}}{\frac{5}{4}+1}=\frac{12\cdot \left( 2-\frac{1}{3} \right )}{12\cdot \left ( \frac{5}{4}+1 \right )}=\frac{24-4}{15+12}=\frac{20}{27} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2019 af AMelev

Læg et billede op i stedet for et Worddokument - ikke alle har Word, og for dem, der har, er det træls at skulle åbne og efterfølgende slette.

Ad 1. opgave (jf #1)
Tælleren er kvadratet på en to-leddet størrelse
I nævneren kan \frac{56z}{7z} forkortes med 7z.

Ad 2. opgave (alternativ til #1)
Sæt på fælles brøkstreg i såvel tæller som nævner og brug "divider med brøk ~ gang med den omvendte brøk": 
\frac{2-\frac{1}{3}}{\frac{5}{4}+1}=\frac{\frac{6}{3}-\frac{1}{3}}{\frac{5}{4}+\frac{4}{4}}= \frac{\frac{5}{3}}{\frac{9}{4}}=\frac{5}{3}\cdot \frac{4}{9}=\frac{20}{27}
 


Skriv et svar til: Hjælp til reducering af udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.