Fysik

Mekanik - bevægelse - regndråbe. HJÆLP / Haster

30. oktober 2019 af Loua - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med følgende to spørgsmål i en opgave omkring en regndråbe:
"En regndråbe dannes i en sky, hvorfra den falder ned. Skyen befinder sig i 2km højde over jordoverfladen.Figuren nedenfor, viser hvordan hastigheden af regndråben vokser under faldet. På regndråben virker to kræfter, nemlig tyngdekraften og luftmodstanden"
Figuren er vedhæftet.

Spørgsmål 1:
Hvor langt falder regndråben i intervallet 5-10 sekunder?
Giv en vudering af hvor langt dråben falder i de første 5 sekunder?

Spørgsmål 2:
Vurder hvor længe dråben er om at falde de 2 km fra skyen til jorden.

Ville sætte uendeligt stor pris på en forklaring om hvordan man kan udregne disse to opgaver. Har siddet med dem længe... Jeg beder til hjælp, tak på forhånd!

 

Vedhæftet fil: regndråbe.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. oktober 2019 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. oktober 2019 af peter lind

a) find arealet af under kurven i de første 5 sekunder og de næste 5 sekunder. Det er tilbagelagt vejstrækning.

b) regn med en konstant fart på 8 m/s ellers


Svar #3
30. oktober 2019 af Loua

Arealet fra 5-10 sekunder har jeg fået til 20
Jeg er dog ikke helt sikker på hvordan jeg finder arealet fra 0-5 sekunder.
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2019 af peter lind

Det vurdere du ud fra rektanglerne.


Svar #5
30. oktober 2019 af Loua

Hvilken formel skal der bruges til b?
Er det denne: t= kvadratrod af 2*s/g?


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2019 af ringstedLC

Når dråben er dannet accellereres den op i fart af tyngdekraften. Efter ca. 5 s. er farten oppe på 8 m/s og bliver der. Årsagen er at luftmodstanden udligner tyngdekraften. Dråben fortsætter mod Jorden med denne fart.


Svar #7
30. oktober 2019 af Loua

# Kan du prøve at forklare mig hvordan jeg skal kunne finde en rektangel uden at komme uden for kurven i de første 0-5 sekunder? Undskyld det dumme spørgsmål, sætter virkelig pris på du gider hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. oktober 2019 af SuneChr

# 3
5 - 10 sek. :        skulle da vist blive  5·8 = 40  meter
0 -  5 sek.:          det kan kun beregnes skønsmæssigt, f.eks. ved at dele området i fem trapez'er,
                           hvor trapezens skrå side "erstatter" kurvestykket.


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. oktober 2019 af peter lind

du skal ikke finde nogen rektangel. Du skal skønne hvor stort arealet er under kurven. Det bliver ikke nøjagtigt.

For eks. det første sekund er det nogenlunde en ret linje, så du kan dermed skønne arealet under kurven


Svar #10
30. oktober 2019 af Loua

5-10 Ja, det var en lige en regnefejl. Kom til at tænke på arealet for en trekant, så det skal helst blive 40 m, da h*g=A
Jeg prøver at regne skønmæssigt så. Tak for din tid! :-D


Skriv et svar til: Mekanik - bevægelse - regndråbe. HJÆLP / Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.