Matematik

Eksponentielle sammenhænge

02. november 2019 af Monacj (Slettet) - Niveau: C-niveau

Spørgsmål og hjælp til opsætning!

Spørgsmålet lyder:

I år 2000 var den 19 millioner mobil-abonnementer i USA og de følgende år vokser antallet med 14% om året.

a) indfør en passende betegnelser, og opstil en model, der beskriver denne udvikling i antallet af mobil-abonnementer i USA.

b) Hvor lang tid går der, før antallet er forboblet, hvis denne udvikling fortsætter?

c) Hvor mange mobil-abonnementer ville der have været i 2010 ifølge modellen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2019 af AMelev

x = antal  år efter 2000
y = f(x) = antal mobilabonnementer i USA (målt i mio.)

a) Da, der er en fast procentvis tilvækst pr. år, er der tale om en eksponentiel model f(x) = b·ax.
b er startværdien f(0), så b = ....
a = 1 + r, hvor r er vækstraten, så a = ....

b) Benyt formlen for fordoblingskonstant

c) År 2010 ~ x = 10, så beregn f(10).


Skriv et svar til: Eksponentielle sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.