Matematik

Bestem N ' (t) og N '(20)

03. november 2019 af Benjamin0101 - Niveau: B-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til en opgave i matematik.

Jeg er tvivl om hvordan man skal bestemme henholdsvis N ' (t) og N '(20) ved hjælp af grafen.

Jeg har vedhæftet en fil med opgaven.

Vedhæftet fil: Mat opg 6 billede.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2019 af mathon

                         \small \begin{array}{llll} &N{\, }'(t)=787\cdot 1.14^t\cdot \ln(1.14)=102.726\cdot 1.14^t\\\\ &N{\, }'(20)=102.726\cdot 1.14^{20}=1411.82 \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. november 2019 af AMelev

Læg et billede op i stedet for et Worddokument - ikke alle har Word, og for dem, der har, er det træls at skulle åbne og efterfølgende slette.

Man kan ikke bestemme f '(x) ved hjælp af en graf.
Du kender forskriften for N(t), så du skal bare differentiere den og derefter beregne N'(20) og fortolke den som væksthastighed.


Skriv et svar til: Bestem N ' (t) og N '(20)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.