Matematik

hjælp til Hvor meget vil Rema1000 omsætte for i 2020, hvis udviklingen på 7% fortsætter?

03. november 2019 af piv123 - Niveau: C-niveau

hej jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med den her. er lang tid siden jeg har lavet så nogen opgaver så håber nogen kan gøre mig klogere på hvordan man gør 

Rema1000 er i 2017 den 32. største virksomhed i Danmark målt på omsætningen. I 2017 har Rema1000 en omsætning på 15.795 mio. kr. hvilket er en stigning på 7% i forhold til året før

opgaven lyder: Hvor meget vil Rema1000 omsætte for i 2020, hvis udviklingen på 7% fortsætter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2019 af Kap1D

Du bruger de såkaldte renteformel:

K_n=K_0\cdot (1+r)^n

Hvor K_n er kapital efter n terminer, K_0 er starterkapital og r er renten. I denne opgave bruges den således:

K_{2020-2017}=K_3=15.795\cdot (1+0.07)^3=19.349

Rema100 omsætter altså for 19,349 mio. kr. i 2020 hvis udviklingen fortsætter


Svar #2
03. november 2019 af piv123

mange tak  kan jeg bruge samme formel til Hvornår kan Rema1000 forvente at omsætningen er på 27.000 mio. kr.? og hvor lang tid der vil gå før omsætning er fordoblet så den er på 31,590 mio


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2019 af Kap1D

Ja, der bruger du samme formel. I første tilfælde er n den ukendte variabel, så der skal du løse efter den. I andet tilfælde bruger du formlen ligesom jeg gjorde i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2019 af Kap1D

Hvis du vil have n isoleret, så brug logarimteregnereglerne, til at finde ud af at

K_n=K_0\cdot (1+r)^n \Leftrightarrow n=\dfrac{\log\dfrac{K_n}{K_0}}{\log(1+r)}


Svar #5
03. november 2019 af piv123

den sidste Hvor lang tid vil der gå før omsætningen er fordoblet? den får jeg til 10,244769 år men vil gerne runde ned men så bliver den ikke præcis med 31590


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2019 af Kap1D

Du kunne også bruge at 0.244769 \approx 25\% og 25% af et år er 3 måneder, så du kunne skrive 10 år og cirka 3 måneder.


Svar #7
03. november 2019 af piv123

Men hvordan får jeg stille det rigtig op i formlen så det står rigtig

Brugbart svar (0)

Svar #8
03. november 2019 af Kap1D

Jeg ville bare gøre således:

n=\dfrac{\log \dfrac{K_n}{K_0}}{\log(1+r)} \Rightarrow n=\dfrac{\log \dfrac{2}{1}}{\log(1+0.07)}=10.245

Altså der går ca. 10,25 år får Rema fordobler deres omsætningen, dette svarer til 10 pr og 3 måneder,


Svar #9
06. november 2019 af piv123

okay tak så fik jeg styr på dem (: jeg sidder og kæmpe med de sidste 2 kan du hjælpe med dem, jeg forstå ikke rigtig hvordan jeg gør.

I en bestem Rema-butik har de lavet et forsøg ved at ændre på prisen på en varer. De har fundet ud af, at når de sætter prisen på 10,- kr., så sælger de 315 styk på en måned, mens når de sætter prisen på 25,- kr. så sælger de 200 styk på en måned.

Vi antager nu, at dette kan opfattes som to punkter (10,315) og (25,200).

b)  Bestem en potens funktion g(x) (bestem a og b), som går igennem disse to punkter.

c)  Hvor mange vil de sælge hvis de sætter prisen til 18,- kr.?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave b

y = b xa

a = (log 200 - log 300) / ( log 25 - log 10 ) = - 0.4959

b = 200 / 10-.4959  = 986 .9

forskiften bliver g(x) = 986.9 · x-.4959


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. november 2019 af Zagoria (Slettet)

opgave C

Hvis prisen sættes til 18 kroner vil de sælge :

y = 986.9 · 18-.4959

y = 235


Skriv et svar til: hjælp til Hvor meget vil Rema1000 omsætte for i 2020, hvis udviklingen på 7% fortsætter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.