Fysik

hvor lang tid går der, før aktiviteten af en Cs-137 kilde er nede på 2% af dens aktiviet ved start.

07. november 2019 af Hussein1233 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg prøver at lave denne her opgave men ved ikke helt hvordan man laver den er der nogle som kan hjælpe mig.

Halveringstiden for Cs-137 er 30 år. hvor lang tid går der, før aktiviten af en Cs-137 kilde er nede på 2% af dens aktivitet ved start.


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. november 2019 af janhaa

0,02=(\frac{1}{2})^{t/30}\\ \\ \\\lg(0,02)=\frac{t}{30}*\lg(0,5)\\ \\t=169,3

år


Svar #2
07. november 2019 af Hussein1233 (Slettet)

Mange tak janhaa


Skriv et svar til: hvor lang tid går der, før aktiviteten af en Cs-137 kilde er nede på 2% af dens aktiviet ved start.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.