Matematik

Bestem ligning for m og førstekoordinaten for l

10. november 2019 af Genjutsu - Niveau: A-niveau

help


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2019 af peter lind

se formel 130 side 24 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2019 af Ananananannanas (Slettet)

f(5)=2(5³) - 15(5²) + 24(5) + 5=0

f'(5)=6(5)² - 30(5) + 24=24

tangentens ligning er givet ved:

y= f(x0)+f'(x0)*(x-x0)

y=0+24*(x-5)

y=24x-120


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2019 af ringstedLC

l 's røringspunkt: Indsæt P(5, f(5)) i tangentligningen og løs for x0.


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2019 af Ananananannanas (Slettet)

Som RingstedLc sagde:

0=2x³ - 15x² + 24x + 5+(6x² - 30x + 24)(5-x0)

x=5/4 , x=5

her er 5/4 røringspunktet for l

dette kan også ses her i bilaget.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2019 af ringstedLC

#4: Det var ikke det, jeg skrev.

Det eneste rigtige i #4, er der fås to løsninger, hvoraf x0 = 5 forkastes, da det er 1. koordinaten til P.

Dit vedhæftede bilag har P placeret forkert.


Skriv et svar til: Bestem ligning for m og førstekoordinaten for l

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.