Kemi

Ukendt stof

13. november 2019 af Buma (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Mit spørgesmål er: Vi har et ukendt stof + hydroxid -> vi fået dannet et bundfald.

Mit spørgesmål er, jeg skal beregne koncentration af kationen der skal være i opløsningen for at bundfaldet fælder ud med 2 M hydroxider (vi antager 0,25 mL), hvorefter det beregnes hvor stor en mængde (mg) af det oprindelige salt, der skal være i reagensglasset for at se en positiv reaktion.

Men ved ikke hvordan jeg skal løse denne opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af mathon


Svar #2
13. november 2019 af Buma (Slettet)

Forstår jeg ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2019 af mathon

         \begin{array}{ll} \textup{Af tabellen i }\#1&\textup{ses, at kationen er }Ca^{2+}\\\\ &\left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=3.1\cdot 10^{-5}\; M^3\\\\ \textup{hvoraf}&\left [ Ca^{2+} \right ]=\frac{3.1\cdot 10^{-5}\; M^3}{\left [ OH^- \right ]^2}=\frac{3.1\cdot 10^{-5}\; M^3}{\left (2\; M \right )^2}=7.75\cdot 10^{-6}\; M=1.9375\cdot 10^{-9}\; \frac{mol}{0.25\; mL}\\\\ \textup{dvs}&m=\left ( 1.9375\cdot 10^{-9}\; mol \right )\cdot \left ( 74.093\; \frac{g}{mol} \right )=1.43555\cdot 10^{-7}\; g=0.1436\cdot 10^{-6}\; g=\\\\ &0.1436\; \mu g \end{array}


Svar #4
13. november 2019 af Buma (Slettet)

Men hvordan ser reaktion..
er det ca2+ + 2 Oh—> ca(oh)2

Og hvorfor gang du 2Oh er det fordi vi har tid

Skriv et svar til: Ukendt stof

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.