Matematik

reducer udtrykket

13. november 2019 af bokaj123 - Niveau: B-niveau

Hej

Har lidt problemer med at reducere udtrykket se vedhæftet fil


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2019 af Anders521

#0 Du kan bruge potensreglen ak/aj = ak-j , da både tæller og nævner har samme grundtal.


Svar #2
13. november 2019 af bokaj123

så står der (..)1/(1-α) - α/(1-α)  synes ikke det hjælper?


Svar #3
13. november 2019 af bokaj123

jeg ved facit er grundtallet, så spm er bare hvordan.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2019 af Anders521

#6 Ifølge reglen trækker du eksponenterne fra hinanden, dvs. 1/(1-α) - α/(1-α). Deres fællesnævner er 1-α, altså har du brøken (1-α)/(1-α).


Svar #5
13. november 2019 af bokaj123

yes med hvad med det alpha i tælleren. det skal give (se vedhæftet)


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. november 2019 af Anders521

#5 Husk at holde rede for hvad der er grundtallet og hvad der er eksponent. Dette alpha (i #5) i tælleren indgør en del af grundtallet. Hele brøken α/(ρ + δ) udgør dit grundtal, hvilket er svaret når eksponenterne er trukket fra hinanden. Du ved jo at

[ α /(ρ + δ) ]  (1-α)/(1-α)  =  [ α /(ρ + δ) ] 1.


Svar #7
14. november 2019 af bokaj123

Jeg mente Alpha i eksponenten i nævneren , det er som om du ikke har det med

Svar #8
14. november 2019 af bokaj123

i #1 skriver du ak/aj = ak-j , det er ok, men hvordan kommer du from til den brøk ( (1-α)/(1-α) i eksponenten?)


Svar #9
14. november 2019 af bokaj123

hvad er det or en regel?


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. november 2019 af Anders521

#9 Det er brøkreglen a/c ± b/c = (a ± b)/ c.

I dit tilfælde er a = 1, b = α og c = 1-α  


Svar #11
14. november 2019 af bokaj123

ahh..... lol!


Skriv et svar til: reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.