Matematik

Hvordan bestemmer man hvilken middelværdi vægten skal indstilles til? (I Nspire)

14. november 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa, 

Har lige et problem med spørgsmål B (se vedhæftet fil). Ved at jeg skal finde en ligning som jeg så derefter skal løse. I Maple kan man løse den med følgende funktion/kommando:
fsolve(ligning,x=400) 

Har prøvet mig lidt frem i Nspire med noget lignende men uden held. Så mit spørgsmål er om der findes en funktion/kommando i Nspire man kan bruge til at løse spørgsmål B med?

Vedhæftet fil: Opgave 7.8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2019 af AMelev

                             
Du skal løse ligningen P(X < 400) = 2%, når X ~ N(μ,4), så du skal bare taste
solve(normcdf(-∞,400,μ,4)=2%, μ)

Hvad går tippet på mæste side ud på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2019 af SuneChr

# 1 sidste linje:
Det er vist det, man kalder en cliffhanger.


Svar #3
17. november 2019 af martinier

#1 Tippet er vedhæftet i nedenstående vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:Tippet.PNG

Skriv et svar til: Hvordan bestemmer man hvilken middelværdi vægten skal indstilles til? (I Nspire)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.