Matematik

Hvordan forklare jeg normalfordelt stokastisk variable af x i denne opgave?

15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen, (Jeg uploader et billede af opgaven her)

Jeg har følgende opgave som jeg har lidt svært ved at forstå. Jeg kender til normalfordelinge, varians og alt det. Men jeg har svært ved at forklare det. Er der nogen som kan hjælpe med det?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2019 af Soeffi


Svar #2
15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet)

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2019 af janhaa

Ok, but we need:

\bar{x}\sim \mu\\ and\\ \sigma

thus:

N( \mu, \sigma)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2019 af janhaa

c)\\ P(x > 51)=1-P(x\leq 51)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2019 af peter lind

a og b) Brug et sadsylighedspapir(normalfordelingspapir) på de data. På det skal punkterne liggge på en ret linje. Det kan hentes gratis på internettet


Svar #6
15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet)

#5

a og b) Brug et sadsylighedspapir(normalfordelingspapir) på de data. På det skal punkterne liggge på en ret linje. Det kan hentes gratis på internettet

Kan du muligvis henrette mig mod et sted hvor jeg kan hente dem? For jeg har prøvet at søge efter det på nettet før jeg stillede spg. men jeg kunne ikke finde noget


Svar #7
15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet)

#3

Ok, but we need:

\bar{x}\sim \mu\\ and\\ \sigma

thus:

N( \mu, \sigma)

I haven't gotten any of those. This is the only thing we've recieved from our teacher.


Svar #8
15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet)

#4

c)\\ P(x > 51)=1-P(x\leq 51)

Kan du muligvis uddybe det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2019 af janhaa

#7
#3

Ok, but we need:

\bar{x}\sim \mu\\ and\\ \sigma

thus:

N( \mu, \sigma)

I haven't gotten any of those. This is the only thing we've recieved from our teacher.

det står: hele tabellen finnes i bilaget; vekt av en vare (attachment)


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2019 af janhaa

#8
#4

c)\\ P(x > 51)=1-P(x\leq 51)

Kan du muligvis uddybe det? :)

Say:

say:N(50,1.5)\\P(x>51)=1-P(x\leq 51)=1-\Phi(\frac{51-50}{1,5})=1-\Phi(0,67)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2019 af peter lind

#9 se http://egaa-gym.dk › Matematik › papir › normford  

#8 Da sandsynliggeden er 1 for at du får et resultat er P(X≤51) + P(X>51) = 1. Da sandsynligheden for at du for et bestemt resultat kan du se bort fra lighedstegn


Svar #12
15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet)

#10
#8
#4

c)\\ P(x > 51)=1-P(x\leq 51)

Kan du muligvis uddybe det? :)

Say:

say:N(50,1.5)\\P(x>51)=1-P(x\leq 51)=1-\Phi(\frac{51-50}{1,5})=1-\Phi(0,67)

Men hvordan er det at i kommer frem til at N(50,1.5) ?? Det forstår jeg ikke. Hvordan kommer i frem til udregninger der?


Svar #13
15. november 2019 af Sofiehanw (Slettet)

#11

#9 se http://egaa-gym.dk › Matematik › papir › normford  

#8 Da sandsynliggeden er 1 for at du får et resultat er P(X≤51) + P(X>51) = 1. Da sandsynligheden for at du for et bestemt resultat kan du se bort fra lighedstegn

Hvordan ved du at det er 51 ??


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. november 2019 af janhaa

I said, say; thus assume;

N(50, 1.5)

Brugbart svar (0)

Svar #15
15. november 2019 af peter lind

Det står i opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. november 2019 af AMelev

#0 Har du lavet en intervalinddeling af vægtene med tilhørende kumuleret frekvens? Hvis ja, så læg lige den op. Hvis nej, så skal du gøre det, men læg så lige datafilen "Vægten af en vare" op.
Hvilket CAS-værktøj benytter du?


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. november 2019 af AMelev

#0 Jeg forstår ikke helt hf 2.år og A-niveau, så jeg henviser til STXA-formelsamlingen.

Altså du skal først lave en intervalinddeling af vægtene med tilhørende kumuleret frekvens. Det gøres nok lettest i Excel. Har du styr på det?

X = Vægt (g)
Hvis X er normalfordelt N(
μ,σ), så er X = σ·Z + μ, hvor Z ~ N(0,1) (Z = (X - μ)/σ Se FS side 43 (265)).
Dvs. at X afhænger lineært af Z.

Du kan nu med Invers normalfordeling N(0,1) bestemme de Z-værdier, der svarer til de kumulerede frekvenser. Hvordan du konkret gør det afhænger af, hvilket CAS-værktøj, du benytter.
Du skal udelade første og sidste endepunkt (0% og 100%).

Så kan du lave lineær regression på (z-værdier, x-værdier). Hvis det ser fornuftigt ud, er X med god tilnærmelse normalfordelt med spredning σ = hældningskoefficienten og middelværdi μ = konstantleddet.


Skriv et svar til: Hvordan forklare jeg normalfordelt stokastisk variable af x i denne opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.