Matematik

Vægten på en kugle.

16. november 2019 af anna3806 - Niveau: 10. klasse

Hejsa, Jeg skal finde vægten på en kugle, hvor jeg har fået oplyst at omkredsen er = 80cm. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2019 af mathon

Hvad er kuglens massefylde?


Svar #2
16. november 2019 af anna3806

Det bliver ikke oplyst 


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2019 af mathon

Ved du hvilket materiale kuglen består af?


Svar #4
16. november 2019 af anna3806

der blev oplyst det en bowling kugle 

Opgaven: Det første du ser er, at der ligger en bowlingkugle i dit akvarium, og vandet er nu HELT op til kanten af akvariet. Dit akvarium måler 40 cm x 70 x 50 cm. Du fisker forsigtigt bowling-kuglen op, og ser på siden af den ” omkreds: 80 cm”. Du ser igen på dit akvarium: vandstanden er faldet efter du tog bowlingkuglen op, men hvor meget er vandstanden faldet i akvariet? (cm)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{llll} \textup{kuglevolumen:}&V_{\textup{kugle}}=\frac{\pi }{6}\cdot d^3=\frac{\pi }{6}\cdot\left ( \frac{Omk}{\pi } \right )^3=\frac{80^3\; cm^3}{6\cdot \pi ^2}=8\, 646.07\; cm^3\\\\ \textup{fald af vandstand:}&\Delta h\cdot \left ( (70\; cm) \cdot \left ( 50\; cm \right )\right )=8\, 646.07\; cm^3\\\\ &\Delta h=\frac{8\, 646.07\; cm^3}{3500\; cm^2}=2.47\; cm \end{array}


Svar #6
16. november 2019 af anna3806

Mange tak!:) 


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2019 af ringstedLC

#5: Hvis højden på akvariet er 40 cm.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2019 af SuneChr

# 4
Er det ikke sådan, at en bowlingkugle har nogle huller til fingrene at gribe i?
Ligesom en schweizerost, godt med huller i, som det kan være lidt svært at udregne rumfanget af.


Skriv et svar til: Vægten på en kugle.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.