Matematik

Hvordan skal jeg løse denne opgave

17. november 2019 af martinier - Niveau: A-niveau

Hejsa 

Behøver lidt hjælp til denne opgave. (se vedhæftet fil).

Spørgsmål A.

Hvordan tegner jeg grafen? Har prøvet både at definere funktionen først samt at skrive den direkte ind i graffæltet(eller hvad det hedder) Men det gidder Nspire ikke at acceptere.

I Spørgsmål B og C er jeg helt på bar bund.

Nogen der kan forklare hvordan disse skal løses/besvares?

VH. Martin

Vedhæftet fil: Opgave 7.7.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2019 af mathon

\small \small \begin{array}{llll} &z=f(x,y)=0.1x^2-0.8x+0.1y^2\\\\ &f_x=0.2x-0.8\\\\ &f_y=0.2y\\\\ \textup{tangentplan i } (x_o,y_o)\textup{:}&z=f_x(x_o,y_o)\cdot (x-x_o)+f_y(x_o,y_o)\cdot \left (y-y_o \right )+z_o \\\\ \textup{tangentplan i } (0,0)\textup{:}&z=-0.8\cdot (x-0)+0\cdot \left (y-0 \right )+0 \\\\ &z=-0.8x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2022 af Planteelsker

Hvorfor finder du tangentplanen i (0,0)? Forstår ikke den del af din besvarelse :((


Skriv et svar til: Hvordan skal jeg løse denne opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.