Matematik
Jeg skal finde hældningen på et punkt på en graf
Jeg har to funktioner, og de er f(x)=6-√(-x^2+8x+9) og f(x)=√(-x^2+24x-119), og jeg skal finde hældningen ved x = 8 for begge, for at se om det har samme hældning, og jeg har glemt hvordan man nu gør det. Alt hjælp er sat meget pris på.
Svar #1
17. november 2019 af SuneChr
x = 8 skal være defineret i begge funktioner f1 og f2 .
Undersøg, om
f1 '(8) = f2 '(8)
Svar #3
17. november 2019 af SuneChr
Når x = 8 er defineret for begge funktioner, og deres differentialkvotient er påvist at være den samme,
er opgaven, ud fra teksten i # 0, færdig og løst.
Svar #4
17. november 2019 af Mads256
Super, tak for hjælpen, så når to funktioner har den samme diffentialkvotient, så er de altså kontinuerte? (bare lige for at sikre mig, at det er det det betyder)
Svar #5
17. november 2019 af SuneChr
Du mener sikkert, at de to funktioner har (8 , 3) fælles, og differentialkvotienten i punktet er den samme,
da vil den ene funktion gå jævnt over i den anden funktion. Ja.
Svar #6
17. november 2019 af ringstedLC
For det første: Du blander tingene noget sammen. En funktion skal være kontinuert for overhovedet at kunne differentieres og derfor have en differentialkvotient. Så det er ikke fordi to funktioner har den samme diff.-kvotient, at de er kontinuerte.
For det andet:
Dernæst: Bliv i din oprindelige tråd, indtil du er færdig med opgaven.
Skriv et svar til: Jeg skal finde hældningen på et punkt på en graf
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
