Matematik

Løsning til ligning

18. november 2019 af Stories - Niveau: A-niveau

Nogen, der ved, hvordan man løser denne opgave? Jeg tænkte det var C, fordi bægge ligninger gav x^3+1; så x i den anden måtte være kvadratroden af r fra den forrige, men det var forkert. Nogen, der kunne forklare, hvorfor det er forkert, og hvordan man løser den?


Svar #1
18. november 2019 af Stories

Glemte at vedhæfte billedet... her er det:

Vedhæftet fil:Ligning opgave 10.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2019 af peter lind

Det kan også være -kvrod(r) der er løsning til ligningen

Løsningen er 1/r . Hvis du sætter den ind i ligningen  og derefter ganger med r3 får du den første ligning er erstattet med r


Svar #4
18. november 2019 af Stories

Ah, nu forstår jeg. Tak, men hvorfor siger den så, at kvrod(r) er forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. november 2019 af peter lind

Der er to muligheder i forbindelsae med kvrod(kvrodr) Enten kan x=kvrod(r) være en løsning eller også kan x=-kvrod(r) være en løsning, så det er ikke sikkert at x=kvrod(x) er en løsning


Skriv et svar til: Løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.