Matematik

bestem monotoniforholdene for en funktion

18. november 2019 af signecr - Niveau: B-niveau

har brug for hjælp til 2 opgaver 

1. bestem monotononiforholdene for funktionen f(x)=8x+5-e^x 

har diffineret den til at være f'(x)=8-e^x 

skal finde f'(x)=0 men får det til at være 8=e^x, hvordan finder jeg ud af hvad 1 x bliver

2. betragt funktionen f(x)=x-4√x, 0<x< eller = 3, vis at funktionen er aftagene på )0;3)

på forhånd tak for hjælpen 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2019 af StoreNord

ex = 8         tag ln() på begge sider.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2019 af peter lind

1) Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet

2) Find f'(x) og vis at f'(x)<0 i det gyldige interval

"0<x< eller = 3,  da 3 > 0 betdyder det blot 0<x!!! mener du at x∈]0; 3] altså med andre ord 0<x≤3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-11-18 19-52-43.png


Svar #4
18. november 2019 af signecr

ja i 2) mener jeg at x∈]0; 3] altså med andre ord 0<x≤

men ved ikke hvad den skal diffineres til alså f'(x)


Svar #5
18. november 2019 af signecr

#1

ex = 8         tag ln() på begge sider.

men opgaven er uden hjælpemidler 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. november 2019 af Mathias7878

Du skal bruge nogle kendte regneregler nemlig, at

ln(e^x) = x

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. november 2019 af AMelev

1) Du har differentieret f og fået f '(x) = 8 - ex, hvilket er korrekt.
f '(x) = 0 ⇔ 8 - ex = 0 ⇔ ex = 8. Tag ln på begge sider (se FS side 18 (87) ln og e.... "ophæver hinanden" )
Så skal du finde fortegn for f '. Udnyt, at ex er voksende.
Oversæt dette til monotoni for f.

2) Bestem f '(x) og vis at den er negativ eller 0 i det pågældende interval.
#4 Brug evt. formelsamlingen til HTX-A.


Svar #8
18. november 2019 af signecr

#7

1) Du har differentieret f og fået f '(x) = 8 - ex, hvilket er korrekt.
f '(x) = 0 ⇔ 8 - ex = 0 ⇔ ex = 8. Tag ln på begge sider (se FS side 18 (87) ln og e.... "ophæver hinanden" )
Så skal du finde fortegn for f '. Indsæt en x-værdi på hversin side af nulpunktet i f'(x) og læg mærke til fortegnet. 
Oversæt dette til monotoni for f.

2) Bestem f '(x) og vis at den er negativ eller 0 i det pågældende interval.

#4 Brug din formelsamling.

har ikke fået udleveret en formel samling 


Svar #9
18. november 2019 af signecr

#6

Du skal bruge nogle kendte regneregler nemlig, at

ln(e^x) = x

så skal jeg skrive at x=8?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2019 af AMelev

#8 Nej, jeg opdagede, at det var B-niveau, og jeg redigerede derfor i #8 og lagde link ind, men du nåede at se det inden..


Svar #11
18. november 2019 af signecr

#10

#8 Nej, jeg opdagede, at det var B-niveau, og jeg redigerede derfor i #8 og lagde link ind, men du nåede at se det inden..

kan du sende det igen så?


Svar #12
18. november 2019 af signecr

#0

har brug for hjælp til 2 opgaver 

1. bestem monotononiforholdene for funktionen f(x)=8x+5-e^x 

har diffineret den til at være f'(x)=8-e^x 

skal finde f'(x)=0 men får det til at være 8=e^x, hvordan finder jeg ud af hvad 1 x bliver

2. betragt funktionen f(x)=x-4√x, 0<x< eller = 3, vis at funktionen er aftagene på )0;3)

på forhånd tak for hjælpen 

bliver svaret til 1) 

f '(x) = 0 ⇔ 8 - e^x = 0 ⇔ e^x = 8

8=ln(e^x)

x=8?


Brugbart svar (0)

Svar #13
18. november 2019 af AMelev

#11 Linket er i #7.

#13 Nej du skal jo tage ln på begge sider, så x = ln(8).


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. november 2019 af StoreNord

#12
Nej. Du skal også tage ln() af 8.
Og bagefter kan du se på Svar #3.


Svar #15
18. november 2019 af signecr

#3

Skærmbillede fra 2019-11-18 19-52-43.png

så den er aftagene i hvilke intervaller?


Brugbart svar (0)

Svar #16
18. november 2019 af StoreNord

Aftagende i intervallet    ]ln(8),∞[


Svar #17
18. november 2019 af signecr

er det sådan her mit svar skal se ud?

Vedhæftet fil:IMG_3568.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #18
18. november 2019 af StoreNord

Nej, den er først voksende.
Har du slet ikke set min graf?

Men det blir der slet ikke spurgt om. Du skal bare vise at den er aftagende i det sidste interval.


Svar #19
18. november 2019 af signecr

#18

Nej, den er først voksende.

så f(x) er voksende i )0;2)?


Svar #20
18. november 2019 af signecr

#18

Nej, den er først voksende.
Har du slet ikke set min graf?

jo men det forvirrer mig lidt med at der både er en rød og en grøn streg 


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.