Matematik

Bestemmelse af 95%-Konfidensinterval for Middelværdi

21. november 2019 af Handelselev (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg har udregnet følgende, udfra en stikprøve:

Gennemsnit: 45

Spredning: 8,06541

Stikprøve størrelse: 60

Jeg er nu, I tvivl om, hvordan jeg bestemmer 95%-konfidensintervallet for middelværdien?

Skal det være en Z-fordeling eller T-fordeling, og hvordan kommer jeg videre derfra?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2019 af janhaa

\bar{x}\pm \sigma*\frac{1,96}{\sqrt{n}}


Svar #2
21. november 2019 af Handelselev (Slettet)

#1

\bar{x}\pm \sigma*\frac{1,96}{\sqrt{n}}

Jeg kan se, at denne er en simplificeret formel. 
Kan du skrive den fulde formel, og evt. Uddybe hvad den hedder (Z-fordeling eller t-fordeling?), og hvorfor det er den jeg skal bruge, hvis jeg skal bestemme 95%-konfidensinterval for middelværdien?
 


Svar #3
21. november 2019 af Handelselev (Slettet)

#1

\bar{x}\pm \sigma*\frac{1,96}{\sqrt{n}}

Nvm, jeg har spottet den. :-D


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af AMelev

Se formelsamling side 15 (108) - hvis du ikke allerede har haft fat i den.


Skriv et svar til: Bestemmelse af 95%-Konfidensinterval for Middelværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.