Kemi

bjerrumdiagram og syre brøk

21. november 2019 af iajsten (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg skal bruge hjælp til opgaven e: den er vedhæftet her under med mine andre resultater fra opgavesættet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll}c)&\textup{til sidst}\\\\ &&pH=5.41+\log\left ( \frac{6.5}{16.5-6.5} \right )\end{array}


Svar #2
21. november 2019 af iajsten (Slettet)

Det var e jeg skulle bruge hjælp til ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af mathon

Du havde c)-fejlen:

                                    \small \begin{array}{llll} &&pH=5.41+\log\left ( \frac{6.5}{1-6.5} \right )\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2019 af mathon

                  \small \begin{array}{lllllr} e)&\textup{kaliumoxalat:}&M=128.12\; \frac{g}{mol}\\\\ &\textup{oxalsyre:}&M=90.03\; \frac{g}{mol}\\\\ &\textup{massefordeling}\\ &\textup{if\o lge analysen:}\\ &&\textup{kaliumoxalat:}&\left ( 202\; mg \right )\cdot (1-0.087)&=&184.426\; mg\\\\ &&\textup{oxalsyre:}&\left ( 202\; mg \right )\cdot 0.087&=&17.574\; mg\\\\ &\textup{antal mol}\\ &&\textup{kaliumoxalat:}&\frac{184.426\; mg}{128.12\; \frac{mg}{mmol}}&=&1.439\; mmol\\\\ &&\textup{oxalsyre:}&\frac{17.574\; mg}{90.03\; \frac{mg}{mmol}}&=&0.195\; mmol\\\\\\ &\textup{antal mL NaOH}\\ &\textup{til titrering af}\\ &&\textup{kaliumoxalat:}&\frac{1.439\; mmol}{0.102\; \frac{mmol}{mL}}&=&14.11\; mL\\\\ &&\textup{oxalsyre:}&2\cdot \frac{0.195\; mmol}{0.102\; \frac{mmol}{mL}}&=&3.82\; mL\\\\ &\textup{samlet forbrug}\\ &\textup{af NaOH:}&&&&17.93\; mL \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2019 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llll} e)&\textup{titreringsopl\o sningen}\\&\textup{indeholder teoretisk:}&(1.439+0.195)\; mmol&C_2{O_4}^{2-}\\\\ &\textup{samt tilskuerioner:}&K^+\textup{ og }Na^+\\\\&\textup{syrebr\o k:} &x=\frac{1}{1+10^{5-4.27}}=0.16&\textup{jvf. Bjerrumdiagrammet}\\\\&\textup{stofm\ae ngder:}\\ &\textup{ved pH=5:} \end{array}

                                                              \small \begin{array}{lllll} &&n(H_2C_2O_4)=0\\\\ &&n(HC_2{O_4}^{-})=\left ( 1.634\; mmol \right )\cdot 0.16&=&0.261\; mmol\\\\ &&n(HC_2{O_4}^{-})=\left ( 1.634\; mmol \right )\cdot(1-0.16)&=&1.373\; mmol \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2019 af mathon

tastekorrektion:

                                                     \small \small \begin{array}{lllll} &&n(H_2C_2O_4)=0\\\\ &&n(HC_2{O_4}^{-})=\left ( 1.634\; mmol \right )\cdot 0.16&=&0.261\; mmol\\\\ &&n(C_2{O_4}^{2-})=\left ( 1.634\; mmol \right )\cdot(1-0.16)&=&1.373\; mmol \end{array}


Svar #7
25. november 2019 af iajsten (Slettet)

#3

Du havde c)-fejlen:

                                    \small \begin{array}{llll} &&pH=5.41+\log\left ( \frac{6.5}{1-6.5} \right )\end{array}

hej dette var ikke en fejl


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. november 2019 af mathon

det var absolut en fejl, da \log\left ( \frac{6.5}{1-6.5} \right )=\log\left ( -1.18182 \right )\textup{ \textbf{ikke} er defineret.}


Skriv et svar til: bjerrumdiagram og syre brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.