Matematik

Bestem en ligning for alpha

21. november 2019 af Matt22345 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har her vedhæftet min opgave da den er meget lang. Opgave a har jeg lavet, vil dog gerne vide hvordan man laver opgave b. Håber nogen kan hjæpe. Er gået helt i stå. Har bestemt en hastighedsvektor, men går ud fra man skal bruge den til at bestemme en normalvektor når man snakker vektorer i rummet. 

Vedhæfter nu opgaven

Husk det er opgave b vi skal løse

Håber nogle kan hjælpe 

Vedhæftet fil: Bestem en ligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2019 af peter lind

se formel 196 side 33 i din formelsamling


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2019 af AMelev

NB! Ikke Word, da ikke alle kan læse det. Hvis opgaven er for lang til et billede, så upload en pdf-fil, men her kunne du godt have uploadet billedet, som er her.
                       
 

Vedhæftet fil:Billede1.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2019 af mathon

                 \small \small \begin{array}{lllll}b) &f(x,y)=0.1x^2-0.8x+0.1y^2\\\\ &f_x(x,y)=0.2x-0.8\\\\ &f_y(x,y)=0.2\cdot y\\\\ \textup{tangentplanligning i (0,0,0):}&\alpha \textup{:}\quad z=f_x(0,0)\cdot (x-0)+f_y(0,0)\cdot (y-0)-0\\\\&\alpha \textup{:}\quad z=(0.2\cdot 0-0.8)\cdot x+(0.2\cdot 0)\cdot (y-0)+0\\\\ &\alpha \textup{:}\quad z=-0.8x \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2019 af mathon

                 \small \small \small \begin{array}{lllll}c) &f(x,y)=0.1x^2-0.8x+0.1y^2=0.9&\textup{multiplicer med 10}\\\\ &x^2-8x+y^2=9\\\\ &x^2-8x+4^2-4^2+y^2=9\\\\ \textup{cirkelligning:}& \textup{c:}\quad (x-4)^2-16+y^2=9\\\\ &\textup{c:}\quad (x-4)^2+y^2=9+16\\\\ &\textup{c:}\quad (x-4)^2+(y-0)^2=5^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2022 af Planteelsker

Jeg forstår ikke dine udregninger. Hvordan har dine udregninger noget med formel 196 på s. 33 i formelsamlingen at gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2022 af AMelev

Henvisningen til formelsamlingen gælder sp. b, og den formel er brugt i #3.
(x0,y0) =(0,0), så p = fX'(0,0) og q =:fy'(0,0). I opskrivningen af tangentplanligningen i #3 er ' smuttet, men beregningerne er OK.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2022 af mathon

Hvis udeladelsen af "mærker" generer:
 

               \small \small \begin{array}{lllll}b) &f(x,y)=0.1x^2-0.8x+0.1y^2\\\\ &f_x{ }'(x,y)=0.2x-0.8\\\\ &f_y{}'(x,y)=0.2\cdot y\\\\ \textup{tangentplanligning i (0,0,0):}&\alpha \textup{:}\quad z=f_x{}'(0,0)\cdot (x-0)+f_y{}'(0,0)\cdot (y-0)+0\\\\&\alpha \textup{:}\quad z=(0.2\cdot 0-0.8)\cdot x+(0.2\cdot 0)\cdot (y-0)+0\\\\ &\alpha \textup{:}\quad z=-0.8x \end{array}


Skriv et svar til: Bestem en ligning for alpha

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.