Kemi

Beregn pH

23. november 2019 af SJ199 - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan fortælle mig hvordan man regner denne her opgave? Jeg får svaret til 2.72 men det skal give ca 9.

16,4 gram natriumacetat (CH3COONa) opløses i en liter vand ved 25ºC. pKa for eddikesyre er 4.74. Angiv opløsningens pH-værdi.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll} &c_b=\frac{16.4\; \frac{g}{L}}{82.03\; \frac{g}{mol}}=0.200\; M\\\\ \textup{For en svag base}\\ \textup{kan benyttes:}&pH=7+\frac{1}{2}\cdot (pK_s+\log(c_b/M))\\\\ &pH=7+\frac{1}{2}\cdot (4.74+\log(0.200))=9.02 \end{array}


Svar #2
23. november 2019 af SJ199

Tak!


Skriv et svar til: Beregn pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.