Kemi

CO2 -udvikling og energiudvikling

25. november 2019 af ihy - Niveau: C-niveau

Hej, har fået udleveret dette skema (vedhæftet fil) og skal svare på dette spørgsmål:


Beregn hvor mange kg carbondioxid, der dannes ved afbrænding af hhv. 1 kg kul, olie og naturgas pr. produceret MJ energi.

Forstår ikke hvad meningen med dette er og hvad svaret skal bruges til, eller hvordan det beregnes. 

Vil meget gerne have noget hjælp. 

Tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af ringstedLC

Meningen med opgaven er, at du skal indse, hvorfor det er mere "CO2-venligt" at afbrænde naturgas end olie eller kul.

\begin{align*} \text{Carbondioxid pr. MJ energi}_{kul} &= \frac{3.66}{30} \;\left (\frac{\frac{kg}{kg}}{\frac{MJ}{kg}}=\frac{kg}{MJ}\right )=\;?\text{ kg pr. MJ} \end{align*}


Svar #2
25. november 2019 af ihy

Tusind tak for hjælpen. :)

Skriv et svar til: CO2 -udvikling og energiudvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.