Matematik

Konfindensintervallet for p.

25. november 2019 af Lykke93 - Niveau: B-niveau

I en population optræder der en genfejl A. Den optræder med sandsynligheden p.
På tilfældig måde udvælges der 100 personer fra denne population. Det viser sig, at 30 af dem har genfejl A. 

a) Bestem 95% konfindensintervallet for p. 

Aner ikke hvor jeg skal starte?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2019 af janhaa

KI:\bar{p}\pm 1,96\sqrt{\frac{\bar{p}(1-\bar{p})}{100}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2019 af AMelev

Se FS side 32 (191).
Stikprøveandel er \widehat{p}=\frac{30}{100}


Svar #3
25. november 2019 af Lykke93

Min formel samling side 32 viser hvordan man regner arealet ud på diverse figurer. 

Men hvis jeg bruger denne formel er det så "bare" det? Skal jeg ikke gøre andet? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2019 af AMelev

Du har angivet STX B-niveu. Der er den officielle formelsamling, som må benyttes til elsamen, iflg. EMUen denne, og på side 32 (øverst) er angivet konfidensinterval.
 


Svar #5
25. november 2019 af Lykke93

Går på Hf  B niveau derfor den er anderledes. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. november 2019 af AMelev

OK, så er det side 29 (158).

Bem. 2·√... ikke 1.96·√... som angivet i #1. Det betyder dog ikke det helt store.


Skriv et svar til: Konfindensintervallet for p.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.