Fysik

Hastighed på bold

30. november 2019 af mikkel1232 - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen

Jeg sidder lige nu med en opgave, hvor vi skal beregne en bolds hastighed når den har trillet ned af en liniær rampe med hældningen 10 grader.

Bolden har en masse på 70 gram og bolden er i en højde på 20 cm ved boldens startsted.

Men her er jeg lidt i tvivl om hvordan man beregner boldens hastighed ved rampens ende

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2019 af peter lind

Brug energibevarelse


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2019 af mathon

              \small \small \small \begin{array}{lllll} \textup{energibevarelse:}&m\cdot g\cdot h_{\textup{start}}=\frac{1}{2}\cdot m\cdot {v_{\textup{rampefod}}} ^2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2019 af peter lind

Hvis bolden triller skal også rotationsnergien af bolden medregnes. v=ωr  Erot = ½Iω2


Skriv et svar til: Hastighed på bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.