Matematik

Integralregning, er g stamfunktion til f, hvis det går gennem P

01. december 2019 af chiladak - Niveau: B-niveau

Hej er der nogle der kan hjælpe med denne opgave? Jeg tænkte at jeg skulle starte med at integrere f(x), og så indsætte P i den. Og så derefter indsætte P i g(x), men er ikke helt sikker på at det er rette metode?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2019 af janhaa

F(x)=\int f(x)\,dx=\int (x+5+\frac{1}{x})\,dx=\frac{x^2}{2}+5x+\ln|x|+c\\P(1)=5\\ F(x)=\frac{x^2}{2}+5x+\ln|x|+\frac{7}{2}=g(x)


Skriv et svar til: Integralregning, er g stamfunktion til f, hvis det går gennem P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.