Matematik

Rod beregning

02. december 2019 af whatsupp (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan forklares der med ord at disse ikke er ens?

root 32 = 4 root of 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af janhaa

\sqrt{32}=\sqrt{16*2}=4\sqrt{2}


Svar #2
02. december 2019 af whatsupp (Slettet)

Tager du bare roden af 16 og sætter den op som 4 rod af 2?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2019 af Anders521

#2 Nej, du har at

                     \sqrt{32}=\sqrt{16\cdot2}=\sqrt{16}\cdot\sqrt{2}=\sqrt{4^2}\cdot\sqrt{2}=\left | 4 \right |\cdot\sqrt{2}=4\cdot\sqrt{2}


Svar #4
02. december 2019 af whatsupp (Slettet)

okay, giver lidt mere mening nu, men hvordan går du fra rod af 42 til numerisk værdi af 4?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. december 2019 af Anders521

#4 Det sker per definition: 

                                                       \sqrt{a^2}=\left | a \right |= \, \left\{\begin{matrix} a, \, a>0 & \\ -a, \, a\leq 0& \end{matrix}\right.


Skriv et svar til: Rod beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.