Matematik

Reducer udtrykket

04. december 2019 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

2q*(p+q)-p*(2q+p)

Hvordan skal man løse det her? tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af AMelev

Se https://www.regneregler.dk/reduktion-parenteser

Gang 2q ind på hvert led i 1. parentes og p ind på hvert led i 2. parentes.
Saml led af samme slags.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af PeterValberg

2q\cdot(p+q)-p\cdot(2q+p)=

({\color{Red} 2q}\cdot p+{\color{Red} 2q}\cdot q)-({\color{Blue} p}\cdot 2q+{\color{Blue} p}\cdot p)=

2pq+2q^2-2pq-p^2=

2q^2-p^2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Reducer udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.