Kemi

Fortynding af en opløsning

05. december 2019 af jeggræderengangimellem (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvis en opløsning af 50% (w/v) NaCl ønskes fortyndet til 100 mM med vand, skal der anvendes 1 del 50% NaCl-opløsning og ...... dele vand

- 1,92

- 8,56

- 84,6

- 85,6

- 291999

Det rigtige svar er (3), 84,6 dele vand, men forstår ikke hvordan man kommer frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llll} 50\% (w/v)&\textup{er }\frac{50\; g}{100\; mL}=\frac{500\; g}{L}=\frac{ \frac{500\; g}{L}}{58.44\; \frac{g}{mol}}=8.55578\; \frac{mol}{L}= 8555.78\; \frac{mmol}{L}\\\\\textup{fortyndingsfaktor:}& f=\frac{8555.78\; \frac{mmol}{L} }{100\; \frac{mmol}{L}}=85.6\\\\ \textup{dvs}\\&\textup{1 del 50}\%\textup{ NaCl til } 84.6\textup{ dele vand} \end{array}


Skriv et svar til: Fortynding af en opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.