Matematik

Udregning af motor

07. december 2019 af landsten (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en motor med u=380v f=50Hz P=5,0 kW I=11.1 n=1425 

med motoren ubelastet er den nominelle spændning og frekvens målt I0=6,2 og  P0=984W

hvordan finder jeg en virkningsgrad og en cos ud fra det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2019 af chyvak

Den tilførte effekt er lig produktet af spændingen (nominel), strømmen (I_0), kvadraroden af 3 (trefasesystem antaget) og cos-phi. Find cos-phi udfra det. Virkningsgraden er blot afgivet effekt over tilført effekt. Begge er oplyst. Bemærk at ved tomlast er cos-phi ret lav svarende til at stort set al strømmen medgår til opbygning af magnetfeltet hvorimod lastkomponenten af strømmen er lav. Samlet set vil strømsummen være fasedrejet langt efter spændingen.


Skriv et svar til: Udregning af motor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.