Fysik

Hastighed

09. december 2019 af inneedof (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har brug for hjælp til denne opgave. Den lyder således:

En cyklist holder stille på toppen af en 20 m høj bakke, og triller ned ad bakken. Hvilken hastighed har cyklisten ved bakkens fod, når det antages at enerigen bevares?

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2019 af peter lind

Du skal bruge energibevarelse alså mgh=½mv2


Svar #2
09. december 2019 af inneedof (Slettet)

m * g * h = 1/2 m- sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll}\textup{energibevarelse:}&E_{pot}\rightarrow E_{kin}\\\\ &m\cdot g\cdot h\rightarrow \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2\\\\ &v=\sqrt{2\cdot g\cdot h} \end{array}


Svar #4
09. december 2019 af inneedof (Slettet)

er g konstant?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2019 af peter lind

g er tyngdeaccellerationen


Skriv et svar til: Hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.