Matematik

Sæt mest muligt udenfor parentesen:

11. december 2019 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har en  opgave der lyder følgende, som jeg slet ikke forstår:

a) Sæt mest muligt udenfor parentesen: 3abc + 12ac=

b) Sæt mest muligt udenfor parentesen: 15xy^2 + 12x^2y


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. december 2019 af Mathias7878

a) Sæt 3ac uden for en parentes.

b) Sæt 3xy uden for en parentes. 

- - -

 

 


Svar #2
11. december 2019 af sandra000 (Slettet)

'Ser dette korrekt ud?

Vedhæftet fil:gif (8).gif

Brugbart svar (1)

Svar #3
11. december 2019 af Mathias7878

Hvorfor dividerer du med 3ac og 3xy? Så har du jo ikke sat noget uden for en parentes. 

- - -

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Du har fundet de faktorer, der kan sættes udenfor parentesen. Du mangler at forkorte brøkerne og så skrive resultatet som faktorerne gange en parentes.


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Et simpelt eksempel: 3x+6y = 3x+3*2y = 3(x+2y)


Svar #6
11. december 2019 af sandra000 (Slettet)

Er dette: 3x+6y = 3x+3*2y = 3(x+2y) til opgave 2?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2019 af ringstedLC

Bliv i din oprindelige tråd til du er færdig med opgaven istedet for at affotografere vores hjælp og så spørge i en ny tråd "om det ser korrekt ud".

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1927421


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. december 2019 af Eksperimentalfysikeren

Nej. Her viser jeg, hvordan en anden opgave af samme type løses.

Det er sådan du skal gøre i opgave 1 og 2.


Skriv et svar til: Sæt mest muligt udenfor parentesen:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.