Kemi

Bestem pH i følgende opløsninger:

16. december 2019 af hjælpmedlektierpls - Niveau: C-niveau

En der kan hjælpe mig med følgende opgaver...

Bestem pH i følgende opløsninger.

1) 0,0002M HCL

2) 0,04M NaOH

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{llr}\textup{ved 25}\degree C \\\\1)&\left [ H_3O^+ \right ]=c(HCl) =2\cdot 10^{-4}\; M\\\\ &pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )= -\log\left (2\cdot 10^{-4} \right ) =-\left ( \log(2)+\log(10^{-4}) \right ) =&-\left ( \log(2)-4 \right ) =\\&& 4-\log(2)=3.7\\\\\\\\ 2)&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}\; M^2}{c (NaOH )}=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.04\; M}=2.5\cdot 10^{-13}\; M\\\\ &pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 2.5\cdot 10^{-13} \right )=-\left ( \log(2.5)+\log(10^{-13}) \right )=&-\left ( \log(2.5)-13 \right )=\\ &&13-\log(2.5)=12.6 \end{array}


Svar #2
16. december 2019 af hjælpmedlektierpls

#1

\small \begin{array}{llr}\textup{ved 25}\degree C \\\\1)&\left [ H_3O^+ \right ]=c(HCl) =2\cdot 10^{-4}\; M\\\\ &pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )= -\log\left (2\cdot 10^{-4} \right ) =-\left ( \log(2)+\log(10^{-4}) \right ) =&-\left ( \log(2)-4 \right ) =\\&& 4-\log(2)=3.7\\\\\\\\ 2)&\left [ H_3O^+ \right ]=\frac{10^{-14}\; M^2}{\left [ OH^- \right ]}=\frac{10^{-14}\; M^2}{c (NaOH )}=\frac{10^{-14}\; M^2}{0.04\; M}=2.5\cdot 10^{-13}\; M\\\\ &pH=-\log\left ( \left [ H_3O^+ \right ]/M \right )=-\log\left ( 2.5\cdot 10^{-13} \right )=-\left ( \log(2.5)+\log(10^{-13}) \right )=&-\left ( \log(2.5)-13 \right )=\\ &&13-\log(2.5)=12.6 \end{array}

Hvor for du 2,5 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2019 af mathon

#2

            \small \frac{10^{-14}\; M^2}{0.04\; M}=\frac{10^{-14}}{4\cdot 10^{-2}}\; M=\frac{10\cdot 10^{-15}}{4\cdot 10^{-2}}\; M=\frac{10}{4}\cdot 10^{-15+2}\; M=2.5\cdot 10^{-13}\; M


Skriv et svar til: Bestem pH i følgende opløsninger:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.