Matematik

Differentiere mht. a og b

17. december 2019 af bdr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg arbejder med følgende:

q(a,b)=ln(a21*b6)-53,39392

Den skal differentieres mht. a og b.

Jeg går ud fra at differentieret mht. a bliver til  \frac{21}{a} men jeg er ikke helt sikker på om det passer heller. 

Hvordan differentierer man så mht. b?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2019 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} {q_a}{}'=\frac{1}{b^6\cdot a^{21}}\cdot (b^6\cdot 21\cdot a^{20})=21a^{-1}\\\\ {q_b}{}'=\frac{1}{a^{21}\cdot b^6 }\cdot\left ( a^{21}\cdot 6b^5 \right )=6b^{-1} \end{array}


Skriv et svar til: Differentiere mht. a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.