Fysik

Motorblok lavet af jern.

17. december 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Sidder med en fysik opgave igen og vil løse den, men ved ikke hvordan?

Motorblokken i en bil er lavet af jern og vejer 200 kg. For at sikre bedre koldstart installeres et varmelegeme på 1000 W i motorblokken. Hvor lang tid før start skal varmelegemet tændes, hvis motoren ønskes opvarmet fra 0°C til 25°C før start. 

Jeg tænker jeg skal bruge nedenstående information:

25 celsius

200 kg

452 (specifik varme kapacitet for jern)

1000 W

men problemet er at jeg ikke ved hvornår jeg skal bruge hvilke formler til hvad og hvornår?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2019 af peter lind

P*t = m*c*ΔT hvor P er effekten, t er tiden, m er massen og ΔT er temperaturstigningen


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. december 2019 af mathon

               \small \begin{array}{ccclccc}\textbf{energi leveret }&=&&\textbf{energi modtaget }\\P\cdot t&&&m_{Fe}\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T \\\\\\&t=\frac{m_{Fe}\cdot c_{Fe}\cdot \Delta T}{P} \end{array}


Skriv et svar til: Motorblok lavet af jern.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.