Kemi

Kemi opgaver

20. december 2019 af ibo01 - Niveau: B-niveau

Jeg har nogle kemi opgaver jeg skal få lavet, men er verdens dårligste til faget så håber der er nogle kloge hoveder herinde, der kan hjælpe mig igennem dem :)))

Det skal lige siges, at i en af de 4 opgaver skal jeg vise, hvordan det er muligt at løse ligningen vha. Newton Raphsons metode (det er ligegyldigt, hvilke af opgaverne den bliver brugt). Det er kun, hvis i kan bare jeg får lavet opgaverne i første omgang. 

Tak på forhånd :))))))

Vedhæftet fil: Kemi opgaver.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&&\frac{\left [NO_2 \right ]^2}{\left [ N_2O_4 \right ]}=K_c\\\\&\textup{efter volumenhalvering:}&\frac{\left( (0.0358\; M) -2x \right )^2}{\left (0.200\; M \right )+x}=0.0032\; M\quad 0\leq x\leq 0.0179\; M\\\\&&x=0.005091\; M\\\\&&\left [ N_2O_4 \right ]=\left (0.200\; M \right )+x&=&0.2051\; M\\\\&&\left [ NO_2 \right ]=(0.0358\; M)-2x&=&0.0256\; M \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2019 af mathon

\small \small \small \small \begin{array}{lllll} b)&&\\\\&&PCl_5\, _{\textit(g)}\; \; \; \; \; \; \; \; \rightleftharpoons \; PCl_3\, _{\textit(g)}\; +\; Cl_2\, _{\textit(g)}\\&\textup{koncentrationer:}&0.182\; M\; \; \; \; \; \; \; \; \; \;\; \; \; \; \; \; \; 0\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \;0\\&\textup{i ligev\ae gt:}& (0.182\; M)-x\; \; \; \; \; \; \; x\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; x\\\\&&\frac{\left [PCl_3 \right ]\cdot \left [ Cl_2 \right ]}{\left [ PCl_5 \right ]}=K_c\\\\&\textup{ligev\ae gtsbr\o k:}&\frac{x\cdot x}{(0.182\; M)-x}=0.042\; M\quad 0\leq x\leq 0.182\; M\\\\ &&x=0.0689\; M \\\\&&\left [ PCl_5 \right ]=\left (0.182\; M \right )-x&=&0.1131\; M\\\\&&\left [PCl_3 \right ]=x&=&0.0689\; M\\\\&&\left [ Cl_2 \right ]=x&=&0.0689\; M \end{array}


Svar #3
21. december 2019 af ibo01

Tusind tak. 

Andre der kan hjælpe med de sidste to opgaver? 

:)))))


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. december 2019 af mathon

Hvad har du repeteret og lært?


Skriv et svar til: Kemi opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.