Matematik

Reducering! Hjælp søges hurtigst muligt

22. december 2019 af Sophu (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, sidder og skal til at aflvere min mat aflevering men skal reducere et udtryk og kan simpelthen ikke få det til at gå op ved at reducere det i hånden. Er der nogle der kan hjælpe mig?

Opgave vedhæftede


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. december 2019 af StoreNord

Kender du måske facit?

Hvad fik du 1. led til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. december 2019 af Anders521

# 0

Gerne vis dine beregninger.


Svar #3
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Altså via CAS-værktøj så fik jeg det til 3(x+2y)y


Svar #4
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Men hvad er udregningerne bag dette?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. december 2019 af StoreNord

(x+2y)²  er  x²+4y²+4xy


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. december 2019 af ringstedLC

#0: En reducering kan ikke "gå op":

\begin{align*} (x+2y)^2 &= (x+2y)\cdot (x+2y) \\ (x+2y)\cdot \left (...\right ) &= \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. december 2019 af StoreNord

Joh. Gå op med facitlisten.       :-)


Svar #8
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Ja mener gå op med facit


Svar #9
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Nogle der kan hjælpe med det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. december 2019 af StoreNord

Det tænkte jeg nok.
Du må helere selv gøre arbejdet med at gange parenteserne sammen, og så vise os det.
Så kan vi bedre hjælpe dig.


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. december 2019 af Anders521

# 9

Svaret fra dit CAS-værktøj er korrekt. For at regne dig frem til dette kan du gange parenteserne sammen eller lave en faktorisering. 


Svar #12
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Har prøvet men fungere ikke:

(x+2*y)^2-(x-y)*(x+2*y)

(x^2 + 2y^2) -(x-y)*(2yx)

(x^2 + 2y^2) - 2(x-y)yx 

Og så går den ligesom galt.....


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. december 2019 af StoreNord

Du har en fejl i 2. linje
(x+2y)²  er  x²+4y²+4xy

1. led i anden plus 2. led i anden og det dobbelte produkt.


Svar #14
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

okay så

x²+4y²+4xy - (x-y)*(2yx) 

og så

x²+4y²+4xy - 2(xy)yx 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. december 2019 af Anders521

# 12

Det går allerede galt i 2.linje, hvori du forsøger at omskrive begge led. Til det 1.led skal du kvadratsætningen (a+b)2 = a2 +2ab + b2. I 2.led har du nok lavet en skrivefejl, idet der først står (x+2y) og dernæst (2xy).


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. december 2019 af matteboi (Slettet)

Løsningen:

(x+2y)2-(x-y)*(x*2y)

x2+4xy+4y2-(x2+2xy-xy-2y2)

x2+4xy+4y2-x2-xy+2y2

Løsning = 3xy+6y2


Svar #17
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Nårh okay tak


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. december 2019 af matteboi (Slettet)

Opgaven så ikke så kompliceret ud, det er bare alle de tal,x'er osv


Svar #19
22. december 2019 af Sophu (Slettet)

Ja præcis tak, er ikke forvirret længere


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. december 2019 af StoreNord

Nej, #16 kan heller ikke skrive opgaven rigtigt op.
Se igen på opgaven. Sidste leds 2. faktor.

Men han har sku regnet den rigtigt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 27 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.