Kemi

Ph i blanding

29. december 2019 af KageSpiseren - Niveau: A-niveau

Hej SP

Hvad er pH i en blanding af 50 mL 0,1 M saltsyre og 30 mL 0,1 M natriumhydroxid?

Jeg har prøvet at løse denne og får det til sidst med 2/800 = 0,0025 = -log (0,0025)=

Fik svaret til 2,60, men det forkert.

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. december 2019 af Sveppalyf (Slettet)

[H3O+] = (0,050L*0,1M - 0,030L*0,1M) / (0,050L + 0,030L) = 0,025M

pH = -log(0,025) = 1,6


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. december 2019 af mathon


Svar #3
29. december 2019 af KageSpiseren

#1

[H3O+] = (0,050L*0,1M - 0,030L*0,1M) / (0,050L + 0,030L) = 0,025M

pH = -log(0,025) = 1,6

men skulle jeg så bare have skrevet dem i "nul komma" i stedet for at have lavet dem i 2/800 ?


Svar #4
29. december 2019 af KageSpiseren

#2

i overensstemmelse med svaret i
https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1930314

Vidste det godt, men ville bare se hvad jeg gjorde forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2019 af ringstedLC

men skulle jeg så bare have skrevet dem i "nul komma" i stedet for at have lavet dem i 2/800 ?

Det er ikke kun derfor. Du har formentligt sagt:

\begin{align*} \frac{50\cdot 0.1-30\cdot 0.1}{{\color{Red} 500}+{\color{Red} 300}} &= \frac{2}{800} \end{align*}

og derfor både undladt at omregne til SI-enheder og at indsætte korrekt.


Svar #6
29. december 2019 af KageSpiseren

#5

men skulle jeg så bare have skrevet dem i "nul komma" i stedet for at have lavet dem i 2/800 ?

Det er ikke kun derfor. Du har formentligt sagt:

\begin{align*} \frac{50\cdot 0.1-30\cdot 0.1}{{\color{Red} 500}+{\color{Red} 300}} &= \frac{2}{800} \end{align*}

og derfor både undladt at omregne til SI-enheder og at indsætte korrekt.

kan godt se det nu tak


Skriv et svar til: Ph i blanding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.