Kemi

Hjælp til at regne potens på Texas Instruments lommeregner

06. januar 2020 af yasminn (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg har problemer med at regne med store potenser på min lommeregner (TI-30XB Multiview Texas Instruments). 

Jeg skal eksempelvis udregne: 6,36*10^17 / 9,41*10^20 for at finde en procentdel, men resultatet på min lommeregner bliver: 6,9*10^36 

Nogen der ved, om jeg kan indstille den til at regne med så store potenser? Eller om man evt. kan bruge Excel til at løse lignende regnestykker? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2020 af peter lind

Det skulle den kunne gøre uden besvær, så du har sikkert lavet en tastefejl.

Nem løsning: Divider i tæller og nævner med 1017 først. Det er rent hovedregning


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2020 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllll} &\frac{6.36\cdot 10^{17}}{9.41\cdot 10^{20}}&\textup{tastes}&\left (6.36\cdot 10^{17} \right )\div\left ( 9.41\cdot 10^{20} \right )&\textup{\textbf{{\color{Red} med}} parenteser} \end{array}


Svar #3
06. januar 2020 af yasminn (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :) Det lykkedes 


Skriv et svar til: Hjælp til at regne potens på Texas Instruments lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.