Matematik

Gør rede for, at parablen er graf for funktionen p(x)=1/3x^2+3

11. januar 2020 af hboy2002 - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har fået stillet en opgave hvor jeg skal redegøre for at parablen er graf for en funktion.
Kan se at parablen skærer i 3 på andenaksen som man også kan se på det tredje led i andengradsligningen men hvordan kan jeg være sikker på at funktionen er graf for parablen. Skæring ved andenaksen er vel ikke nok? 

Screenshot: https://prnt.sc/qmb3fq


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. januar 2020 af Capion1

.SP 110120201828.JPG

Vedhæftet fil:SP 110120201828.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. januar 2020 af ringstedLC

Med "VINK" og toppunktsformel:

\begin{align*} p(0)=c &= 3 \\ T_x=0 &= \frac{-b}{2a}\;,\;a\neq 0 \\ -b &= 0\cdot 2a\Rightarrow b= \;? \end{align*}

Krumning a:

\begin{align*} y &= a\cdot (x-r_1)\cdot (x-r_2) \\ 3 &= a\cdot (0-(-3))\cdot (0-3) \\ a &= \;? \end{align*}


Skriv et svar til: Gør rede for, at parablen er graf for funktionen p(x)=1/3x^2+3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.