Matematik

Problemløsning Matematik

12. januar 2020 af peter8889 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

4x + 5 = -x + 25

konklusion tak, så jeg kan prøve at lave andre opgaver:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

Konklusion:

x = 4

Svar #2
12. januar 2020 af peter8889 (Slettet)

med mellem regninger tak, fordi så ved jeg hvad jeg skal gøre, i de andre opgaver


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2020 af MandenMedMangeHatte

Du efterspurgte nu egentlig bare en konklusion. Men her er mellemregningerne:

4x + 5 = -x + 25

5x = 20

x = 4

Forstår du hvad jeg gør?

Svar #4
12. januar 2020 af peter8889 (Slettet)

nej ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2020 af Cilleee1

4x+5=-x+25

Først samler jeg tallene uden bogstaver hen på højre side af lighedstegnet (trækker 5 fra på begge sider):

4x=-x+20

Så samler jeg x'erne på venstre sider af lighedstegnet (siger +x)

5x=20

for at få 1x siger jeg:

20/5=4

x=4


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. januar 2020 af Morten20

Vi har ligningen 

4x + 5 = -x + 25

Flyt x'erne på den ene side og tallene på den anden side

4x + x = 25 - 5

Læg x'erne sammen og tallene sammen

5x = 20

Og så dividere du bare på begge sider med 5

x = 4


Svar #7
12. januar 2020 af peter8889 (Slettet)

tusind tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. januar 2020 af Morten20

Hej derude 

Jeg har fået opgaven 

Find en ligning for den cirkel, der har linjestykket AB som diameter, hvis A(-3,1) og B(7,5). Vis, at punkterne P(7,1) og Q(4,-2) ligger på denne cirkel. 

og 

Vis, at linjerne m og n er parallele, når deres ligninger er 

m: 4x + 6y = -3                 og                 n: -10x - 15y = -3

Kan simpelthen ikke finde ud af disse to opgaver, er der en rar sjæl der vil give en hjælpende hånd?


Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2020 af ringstedLC

#8: Lad være med at stille spørgsmål om dine opgaver i andres tråde.

Se: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1932105


Skriv et svar til: Problemløsning Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.