Matematik

Find nulpunkter for f(x)=0,75 - sin(x)

15. januar 2020 af petbau - Niveau: B-niveau

Hej,

jeg skal beregne nulpunkter for f(x)=0,75 - sin(x), Dm(f)=[0;2π]

0=0,75 - sin(x)

sin (x) = 0,75

sin-1(x) = sin-1?(0,75) 

x=0,848062, det kalder jeg x1

x2 = π - x= 2,29353

Dette er mine to nulpunkter ! Er dette korrekt?

På forhånd tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af mathon

                       \small \textbf{\textsl{Det er korrekt}}


Svar #2
15. januar 2020 af petbau

Mange tak mathon, det er alle tiders at få hjælp.

Det er lidt hokus pokus for mig, men jeg prøver at komme igennem opgaverne vha, eksempler i hæftet.

Venlig hilsen

Peter


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2020 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke korrekt. Tredie linie: sin-1(x) = sin-1?(0,75)  skal være x = sin-1(0,75).


Svar #4
15. januar 2020 af petbau

Tak, jeg ved det godt, det var en tastefejl :-)


Skriv et svar til: Find nulpunkter for f(x)=0,75 - sin(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.