Matematik

OMREGNING - TID

15. januar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

I dag skal Vilfred køre en omvej, da han har et andet gøremål inden golf. Derfor skal han i dag køre 65 km for, at komme til golf.

Han vil gerne finde ud af hvor lang tid det tager, at komme derhen hvis han kører med en gennemsnitsfart på 50 km/t?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2020 af mathon

                              \small \textup{tid}=\frac{\textup{afstand}}{\textup{fart}}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2020 af Capion1

50 km køres på 1 time
1 km køres på \frac{1}{50} time
65 km køres på \frac{1}{50}\cdot 65 time
Omregn nu til time og minutter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll} & \small \textup{tid}=\frac{\textup{afstand}}{\textup{fart}}\\\\&t=\frac{65\; km}{50\; \frac{km}{time}}=&1.3\; \textup{time}=1\; \textup{time}+3\cdot\left ( \frac{1}{10}\; \textup{time} \right )=1\; \textup{time }+3\cdot \left ( 6\; \textup{min} \right )=\\\\&&\qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \qquad \; 1\; \textup{time}\; 18\; \textup{min} \end{array}


Skriv et svar til: OMREGNING - TID

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.