Matematik

Valg i Danmark 2019 - matematik

27. januar 2020 af annonym368 (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej:)
Ville i gerne hjælpe mig med denne her side?
Bare med alle opgaverne, fordi jeg forstår ikke rigtig noget.
- TAK!??
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
28. januar 2020 af AMelev

Udfyld nedenstående skema ud fra højden af stolperne.

a) Læg tallene fra de 4 støttepartier sammen og beregn derudfra tilbagegangen. 

b) Før = 21% og Efter = 11%. 
Tilvækst: 11% - 21% = -10%, dvs en tilbagegang på 10 procentpoint. (Carl)
Procentvi tilvækst: (Efter - Før)/Før = -10%/21% = -0.476 = -47.6%. (Martin)

c) A: 29.8% af stemmerne. 29.8% af mandaterne er 29.8%·175 = .....
SF: 7% af stemmerne. 7% af mandaterne er ....

d) Afgivne stemmer (ca.) S = 85%·4.5 mio. = ....
O-stemmerne udgør hhv. 21% og 11% af de afgivne stemmer. Beregn antal afgivnde O-stemmer og derudfra tilbagegangen,  eller udnyt at tilbagegangen er 10% af de afgivne stemmer (Carl).


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2020 af AMelev

Ups skemaet så ikke indbydende ud, så det er vedhæftet her sammen med opgaven i lodret position.

Vedhæftet fil:Meningsmåling.docx

Skriv et svar til: Valg i Danmark 2019 - matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.