Matematik

Projekt differentialligninger: Bestem linjeelementerne

31. januar 2020 af OscarS (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har siddet med den her opgave i over en time nu, og kan simpelthen ikke se hvordan i alverden den skal løses. Opgaven er vedhæftet.

Jeg skal bestemme linjeelementerne (x; y; a) i punkterne A, B og C.

Alt hjælp er værdsat!

Mvh
Oscar


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. januar 2020 af Bibo53

Linjeelementer består af tripler \left(x,y,\frac{dy}{dx}\right). For punktet A ved du allerede, at x=0 og y=30. Du finder nu \frac{dy}{dx} ved at sætte ind i differentialligningen:

\frac{dy}{dx}=0.02\cdot\frac{450-30}{450}\cdot 30=\cdots


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. januar 2020 af Capion1

Den tredje koordinat α findes ved at indsætte y i differentialligningen.
α er hældningskoefficienten for det korte stykke tangent i pågældende punkt.
A = (0 , 30 , α)          hvor       \alpha =0,02\cdot \frac{450-30}{450}\cdot 30


Svar #3
01. februar 2020 af OscarS (Slettet)

Tusind tak - det er virkelig en stor hjælp!

Det som forvirede mig var, at der ikke skulle indsættes en x-værdi i ligningen.

Så x-værdien i de forskellige punkter skal jeg enlig ikke gøre andet med, end at tilføje i (x; y; α)?


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. februar 2020 af ringstedLC

#3: 1. Der kan ikke indsættes en x-værdi i diff.ligningen.

2. Ja.


Svar #5
01. februar 2020 af OscarS (Slettet)

Tusind tak for hjæpen! :-D


Skriv et svar til: Projekt differentialligninger: Bestem linjeelementerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.