Kemi

Tilsætning af base til en syre

02. februar 2020 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Forstår ikke helt hvorfor det er at man har opskrevet denne reaktion er det fordi at man tilsætte en base til en syre at man skal skrive den form hvor H+ er afgivet?


Svar #1
02. februar 2020 af hellokitty3

Dette billed

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2020 af mathon

                                          50 mL 0.2 M CH3COOH ækvivalerer 50 mL 0.2 M NaOH

Blandingsresesultat:

                                          100 mL 0.1 M CH3COONa

pH-beregning:
                                          \small \begin{array}{lllll}&pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left (pK_s+\log(c_b) \right )\\\\&pH=7+\frac{1}{2}\cdot \left (4.75+\log(10^{-1})\right)\\\\&pH=7+\frac{1}{2}\cdot 3.75\\\\&pH=7+1.875\\\\&pH=8.875 \end{array}


Svar #3
02. februar 2020 af hellokitty3

Det er ikke denne metoden vi skal bruge vi skal bruge den anden metoden og jeg forstår godt svaret på opgaven men ikke hvorfor det har opskrevet reaktion at den form hvor H er afgivet først '?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2020 af mathon

Blandingsresesultat:

                                          100 mL 0.1 M CH3COONa  

CH3COO-  - som er en svag base: 

                                           \small CH_3COO^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\;\; \longleftrightarrow\;\; CH_3COOH\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}\;

som er normal opskrivning af en base i vand.


Skriv et svar til: Tilsætning af base til en syre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.