Matematik

Lille opg!! haster

03. februar 2020 af annekatrine57 - Niveau: C-niveau

Hejsa, er der en sød sjæl som kan hjælpe med den her opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af AMelev


x = antal medarbejdere
f(x) = produktion (antal kuglepenne)

?Da Bob ved, at en konstant procentvis tilvækst i x giver konstant procentvis tilvækst i f, ved han også (han fulgte nemlig med i matematiktimerne), at der er tale om en potens-sammenhæng mellem x og f(x), dvs.
f(x) = b·xa.
Han ved også fra sine matematiktimer (og sin gemte formelsamling!), at 1+ry =(1+rx)a
Så indsætter han, at vækstraterne rx = 300% = 3 og ry = 500% = 5 i ligningen og løser den mht. a.
Så mangler han b, men han husker så også, at ved en potensfunktion er b = f(1), og det var jo produktionen med 1 medarbejder, så b = ?


Skriv et svar til: Lille opg!! haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.